Van de voorzitter

Zoals in de vorige Nieuwsbrief al werd aangegeven, is de adviesaanvraag Huuraanpassing 2024 d.d. 18 januari 2024 ontvangen.
De Bewonersraad (BBZ) heeft deze inmiddels behandeld en d.d. 4 maart 2024 haar advies naar ZVH uitgebracht. In deze Nieuwsbrief kunt u hierover meer lezen.

In april heeft BBZ in samenwerking met de Woonbond, een enquête uit laten gaan, aan alle huurders waarvan bij ZVH een e-mailadres bekend is. De resultaten hiervan worden maandag 10 juni a.s. op de Algemene Leden Vergadering (ALV) gepresenteerd.

Naar aanleiding hiervan hebben nieuwe huurders zich voor de nieuwsbrief aangemeld. De nieuwsbrief werd naar 477 huurders gestuurd, dit zijn er nu 592!
Een mooi resultaat, BBZ is hier heel blij mee.

Op maandag 10 juni a.s. is de ALV, hiervoor zijn uitnodigingen verstuurd en er wordt twee maal een advertentie geplaatst in het gratis huis-aan-huis Stadsblad Zaanstad.
De uitnodiging/agenda staat in deze Nieuwsbrief en op de BBZ website. Zoals ook in voorgaande jaren, heeft BBZ de maanden juli en augustus zomerreces.

BBZ wenst alle ZVH-huurders een fijne, zonnige en goede zomer!

Met vriendelijke groet,
namens de adviesraad en het bestuur,

Esengül Toprak – Deniz,
Voorzitter BBZ.


Adviesaanvragen:

Huuraanpassing 2024:

Op 4 maart 2024, heeft BBZ haar advies Huuraanpassing 2024, naar ZVH uitgebracht.

Verloop
Tijdens de vergadering van het bestuur van BBZ en de adviesraad van 5 februari 2024 heeft Renske de Wit, Manager Wonen van ZVH, namens ZVH een toelichting en antwoord gegeven op een aantal vragen van de bewonersraad aangaande de huuraanpassing 2024.

Advies: scenario 2
Als eerste spreekt de bewonersraad haar zorg uit. De huurverhoging in 2024 komt uit op bijna een verdubbeling van die van vorig jaar. Veel huurders hebben al te maken gehad met forse stijgingen van de woonkosten in verband met de prijsstijgingen van elektra en gas. Voor veel huurders geldt dat het voorschot servicekosten minimaal verdubbeld is ten opzichte van vorig jaar. De bewonersraad ZVH spreekt haar voorkeur uit voor scenario 2. Dit scenario lijkt het meest evenwichtig voor huurders en ZVH. De bewonersraad maakt zich zorgen over de financiële positie van huurders maar ziet ook dat het belangrijk is om het woningaanbod te vergroten zodat meer huurders een woning kunnen vinden. Voor dat vergroten van woningvoorraad is geld nodig. Scenario 2 lijkt de lasten het meest evenredig te verdelen.

ZVH heeft in een reactie op dit advies aangegeven deze zorg te delen. ZVH heeft het advies Huuraanpassing 2024 van BBZ overgenomen.

Voor de volledige tekst, adviesaanvraag ZVH Huuraanpassing 2024, het advies van BBZ hierop en de reactie van ZVH op dit advies, kunt u lezen op onze website.
(De door BBZ uitgebrachte adviezen en/of instemmingen en de reactie van ZVH hierop, kunt u lezen op onze website www.bewonersraadzvh.nl)


Algemene Leden Vergadering (ALV):

Op maandag 10 juni is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV). Dit jaar voor de eerste keer in de nieuwe BBZ locatie, in de recreatiezaal van “De Meerpaal”.
Voor de ALV zijn/worden alle ZVH huurders uitgenodigd. Evenals de Bewonerscommissies ZVH, directie en managers ZVH en de leden van de raad van
commissarissen ZVH.

Hieronder volgt de uitnodiging/agenda:
Woonzorg Centra De Meerpaal
Recreatiezaal
Tjotterlaan 360a
1503 LL in Zaandam
De aanvang is 19.30 uur en de zaal is open om 19.00 uur.

De agenda voor deze avond is als volgt:
1. Opening
2. Vaststellen verslag Algemene Jaarvergadering 2023
3. Financieel jaarverslag 2023
4. Kascommissie
5. Decharge penningmeester en bestuur
6. Rooster van aftreden, bestuur en adviesraad

Pauze

7. Uitslag bewonersraad enquête huurders ZVH, presentatie door Simone Zwiers,
Senior onderzoeker Woonbond.
8. Gelegenheid tot het stellen van vragen.
9. Rondvraag
10. Sluiting

Graag tot ziens op maandag 10 juni in De Meerpaal
Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken www.bewonersraadzvh.nl


Algemeen:

• Nieuw adres BBZ
Bewonersraad ZVH
De Meerpaal
Tjotterlaan 360a
1503 LL Zaandam

U kunt uw mailberichten sturen naar info@bewonersraadzvh.nl

Postadres:
Bewonersraad ZVH
Grote Tocht 100
1507 CE Zaandam

• Huurders die contact willen opnemen met de Bewonersraad adviseren wij om dit niet telefonisch te doen. Er is namelijk niet dagelijks iemand van het bestuur aanwezig. Wij
adviseren u om dit per email te doen, wij zullen uw bericht dan zo spoedig mogelijk beantwoorden (info@bewonersraadzvh.nl).

• BBZ heeft de maanden juli en augustus zomerreces. De post en e-mails worden door BBZ regelmatig gelezen en beantwoord.

• Bij algemene individuele klachten adviseren wij u om contact op te nemen met uw Bewonerscommissie. Als er in uw wijk of complex geen Bewonerscommissie actief is, dan
dient u rechtstreeks contact op te nemen met ZVH. Zie ook “Proces melding onderhoudsgebreken bij ZVH”. www.bewonersraad-zvh.nl

• Bij eventuele problemen met uw buren etc., dient u contact op te nemen met “Beter Buren”. Zij kunnen mogelijk bemiddelen in deze.

• De door BBZ uitgebrachte adviezen en/of instemmingen en de reactie van ZVH hierop, kunt u lezen op onze website www.bewonersraadzvh.nl